Σχετικά με τα ραντεβού

Προκειμένου να εξυπηρετηθείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παρακαλείστε θερμά όπως κλείσετε πρώτα ραντεβού με το Ιατρείο μας, ώστε να υπολογίσουμε σωστά τον χρόνο που απαιτείται για να επιλύσουμε τα οδοντιατρικά σας προβλήματα. Λόγω των εξειδικευμένων μεθόδων που χρησιμοποιούμε, κάθε λεπτό είναι πολύτιμο για την θεραπεία σας. Για το λόγο αυτό παρακαλείστε, κατά το κλείσιμο του ραντεβού τηλεφωνικά, να μας παρέχετε, όσο το δυνατόν, πιο λεπτομερή περιγραφή του προβλήματός σας. 

 

Εάν έρχεστε για πρώτη φορά στο Ιατρείο μας και βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή, για οποιονδήποτε ιατρικής φύσεως λόγο, παρακαλώ πολύ όπως μας ενημερώνετε για τα φάρμακα που παίρνετε, προσκομίζοντας το ατομικό βιβλιάριο υγείας σας ή ακόμη και τα ίδια τα φάρμακα που λαμβάνετε. 

 

Ακόμη και αν προκύψει κάποιο επείγον περιστατικό, μην έρχεστε απευθείας στο Ιατρείο, χωρίς ενημέρωσή μας πρώτα, καθώς μπορεί να είμαστε στο μέσον κάποιας δύσκολης θεραπείας ή χειρουργείου άλλου ασθενή εκείνη την στιγμή και να μην μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημά σας  άμεσα, ενώ σίγουρα θα χρειαστεί να περιμένετε άσκοπα πολλή ώρα. Επομένως, σε επείγουσες καταστάσεις, ενημερώστε μας πρώτα τηλεφωνικώς και θα προσπαθήσουμε να σας εξυπηρετήσουμε το ταχύτερο δυνατόν.

 

Επείγοντα περιστατικά, σύμφωνα με τις Αμερικανικές, Ευρωπαϊκές και Βρετανικές Οδοντιατρικές Ομοσπονδίες θεωρούνται τα εξής μόνο: οίδημα (πρήξιμο), πόνος και τραύμα.

 

"Επείγοντα" του τύπου: "Έσπασε η πορσελάνη της στεφάνης" ή "έσπασε μια γωνίτσα του δοντιού ή του σφραγίσματος" ή "κάτι έσπασε, αλλά δεν με πονάει και θα ήθελα να το δείτε δυο λεπτά" κλπ., δεν συνιστούν σίγουρα επείγοντα περιστατικά και δεν απαιτείται η άμεση (εντός μερικών ωρών) αντιμετώπισή τους. 

 

Λόγω της επεμβατικής φύσεως του επαγγέλματος του Οδοντιάτρου, έχετε υπόψη ότι η αρχή λειτουργίας ενός Οδοντιατρείου είναι παρόμοια με αυτή του χειρουργείου ενός Νοσοκομείου ή μιας Κλινικής. Αυτό σημαίνει, ότι κατά την διάρκεια μιας επέμβασης ο Ιατρός μπορεί να έρθει αντιμέτωπος με κάποιες δυσκολίες που ήταν αδύνατον να προβλεφθούν, οπότε για να τις αντιμετωπίσει απαιτείται συχνά περισσότερος χρόνος από τον αναμενόμενο. Επομένως, εάν κάποια φορά καθυστερήσουμε το προγραμματισμένο ραντεβού σας, σας ζητούμε προκαταβολικά συγγνώμη και θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι δεν γίνεται ηθελημένα. Όπως  και να έχει πάντως θα εξυπηρετηθείτε το ταχύτερο δυνατόν.

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

 

Λόγω πολλών και επανειλημμένων ακυρώσεων της τελευταίας στιγμής, καθώς και μη εμφάνισης ασθενών στα προγραμματισμένα ραντεβού τους, χωρίς να ενημερώσουν προηγουμένως το Ιατρείο μας, δημιουργούνται τεράστια προβλήματα με την σωστή διαχείριση των ραντεβού, με αποτέλεσμα ασθενείς που χρήζουν πραγματικής και επείγουσας θεραπείας να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν άμεσα. Για τον λόγο αυτόν παρακαλείστε θερμά όσοι έχετε ραντεβού και για οποιονδήποτε σοβαρό λόγο κωλύεστε να έρθετε σε αυτό, να μας ενημερώνετε έγκαιρα, τουλάχιστον 24 ώρες νωρίτερα. Σε διαφορετική περίπτωση το Ιατρείο έχει κάθε δικαίωμα να αρνηθεί να δώσει ραντεβού ξανά σε άτομα που συστηματικά δεν προσέρχονται στα ραντεβού τους πάνω από 2 φορές ή ακόμη και να τους ζητήσει χρηματική αποζημίωση για τον χαμένο χρόνο και την δυσλειτουργία που δημιουργείται στο πρόγραμμά του.