ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ COVID-19 ΕΠΟΧΗ

 

Στα πλαίσια της προστασίας του κοινού από την μετάδοση ασθενειών κατά την διάρκεια οδοντιατρικών πράξεων, θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε πως το Ιατρείο μας από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του χρησιμοποιεί τις πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές μεθόδους απολύμανσης και αποστείρωσης/αντισηψίας. Έχουμε ήδη κατά το παρελθόν αντιμετωπίσει περιστατικά ασθενών με λοιμώδη μεταδοτικά νοσήματα, όπως εξάλλου κάνει κάθε Οδοντιατρείο, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Εντούτοις όμως, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση πανδημίας, τον τρόπο και ρυθμό εξάπλωσης του κορωνοϊού SARS-COV2, αλλά και τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, αποφασίσαμε να προβούμε σε μια δέσμη μέτρων, ώστε να περιορίσουμε, στον ελάχιστο δυνατό βαθμό, τυχόν διασπορά του νέου ιού. Η δέσμη αυτή μέτρων περιλαμβάνει τα εξής:

  1.  Αραίωση των ραντεβού, ώστε να μην χρειάζεται να συνωστίζονται πολλά άτομα στην αίθουσα αναμονής.
  2. Οι ασθενείς, κατά την προσέλευσή τους στο Ιατρείο, θα πρέπει οπωσδήποτε να φορούν μάσκα.
  3. Θα επιτρέπεται στο Ιατρείο η είσοδος μόνο σε ασθενείς και ΟΧΙ σε συνοδούς. Μόνο αν αυτό κριθεί αναγκαίο, ανά περίσταση (παιδιά ή άτομα με κινητικές δυσκολίες), θα επιτρέπεται η είσοδος σε έναν συνοδό, με την προϋπόθεση ότι αυτός θα είναι καλά στην υγεία του. Αν τυχόν υπάρχει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση ενός ραντεβού και στην αίθουσα αναμονής προσέλθει ήδη ο επόμενος ασθενής, παρακαλούνται όσοι βρίσκονται στην αίθουσα αναμονής να τηρούν μεταξύ τους απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων. 
  4. Παρακαλείστε να ΜΗΝ προσέρχεστε στο Ιατρείο άσκοπα χωρίς τηλεφωνική συνεννόηση πρώτα. Για ερωτήσεις μόνο, προτιμήστε να μιλήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο. Ασθενείς που προσέρχονται στο Ιατρείο χωρίς ραντεβού δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος.
  5. Σε περίπτωση που έχετε ήδη ραντεβού μαζί μας και ΔΕΝ σκοπεύετε να έρθετε, παρακαλώ πολύ ενημερώστε μας τηλεφωνικώς τουλάχιστον 24 ώρες πριν.
  6. Ως «ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ» θεωρούνται ΜΟΝΟ τα παρακάτω: α.ΕΝΤΟΝΟΣ ΠΟΝΟΣ, β. ΟΙΔΗΜΑ, γ. ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ή ΤΡΑΥΜΑ. Οποιοδήποτε άλλο περιστατικό, π.χ. «έσπασε μια μυτούλα από το δόντι ή την πορσελάνη της στεφάνης», «αισθάνθηκα κάτι καθώς μασούσα», «ήρθα να ρίξετε έτσι γενικά μια ματιά» κ.λ.π, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επείγουσα κατάσταση. Παρακαλείστε θερμά όταν μας τηλεφωνείτε να είστε ειλικρινείς και να μας περιγράφετε σωστά το πρόβλημά σας. `
  7. Αν παρουσιάζετε έντονο βήχα, καταρροή, αναπνευστική δυσχέρεια ή/και πυρετό ΜΗΝ κλείνετε ραντεβού μαζί μας ή αν ήδη έχετε, παρακαλώ πολύ ενημερώστε μας σχετικά εγκαίρως.
  8. Παρακαλείστε να προσέρχεστε έγκαιρα στο ραντεβού σας και να μην κωλυσιεργείτε άσκοπα κατά την παραμονή σας στο Ιατρείο. 
  9. Έχετε υπόψη σας, ότι λόγω τον αυξημένων μέτρων προστασίας, απαιτείται περισσότερος χρόνος για απολύμανση του χώρου εργασίας μεταξύ των συνεδριών. Ζητούμε την κατανόησή σας για τυχόν καθυστερήσεις. Το κάνουμε όμως για την υγιεινή και ασφάλεια όλων μας. 

Το Ιατρείο λειτουργεί ΚΑΝΟΝΙΚΑ και όλοι όσοι εργάζονται σε αυτό είναι καλά στην υγεία τους.

Θα σας ενημερώνουμε για τυχόν εξελίξεις γύρω από το τρέχον θέμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ζητούμε την κατανόησή σας και την συνεργασία σας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Πασχάλης Παπαδημητρίου

 

Οδοντίατρος, DDS, M.Sc.