ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ COVID-19

 

Στα πλαίσια της προστασίας του κοινού από την μετάδοση ασθενειών κατά την διάρκεια οδοντιατρικών πράξεων, θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε πως το Ιατρείο μας από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του χρησιμοποιεί τις πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές μεθόδους απολύμανσης και αποστείρωσης/αντισηψίας. Έχουμε ήδη κατά το παρελθόν αντιμετωπίσει περιστατικά ασθενών με λοιμώδη μεταδοτικά νοσήματα, όπως εξάλλου κάνει κάθε Οδοντιατρείο, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Εντούτοις όμως, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση πανδημίας και τον τρόπο και ρυθμό εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19, αποφασίσαμε να προβούμε σε μια δέσμη μέτρων, ώστε να περιορίσουμε, στον ελάχιστο δυνατό βαθμό, τυχόν διασπορά του νέου ιού. Η δέσμη αυτή μέτρων περιλαμβάνει τα εξής:

  1.  Αραίωση των ραντεβού, ώστε να μην χρειάζεται να συνωστίζονται πολλά άτομα στην αίθουσα αναμονής.
  2. Τα ραντεβού ΜΗ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ φύσεως, όπως π.χ. αποκολλήσεις γεφυρών, κατάγματα(σπασίματα) σφραγισμάτων, χειρουργικές τοποθετήσεις εμφυτευμάτων και νέες προσθετικές αποκαταστάσεις) θα μεταφερθούν για το διάστημα μετά την 25η Μαρτίου.
  3. Θα επιτρέπεται στο Ιατρείο η είσοδος μόνο σε ασθενείς και ΟΧΙ σε συνοδούς. Μόνο αν αυτό κριθεί αναγκαίο, ανά περίσταση (παιδιά ή άτομα με κινητικές δυσκολίες), θα επιτρέπεται η είσοδος σε έναν συνοδό, με την προϋπόθεση ότι αυτός θα είναι καλά στην υγεία του.
  4. Παρακαλείστε να ΜΗΝ προσέρχεστε στο Ιατρείο άσκοπα χωρίς τηλεφωνική συνεννόηση πρώτα. Για ερωτήσεις μόνο, προτιμήστε να μιλήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο.
  5. Σε περίπτωση που έχετε ήδη ραντεβού μαζί μας και ΔΕΝ σκοπεύετε να έρθετε, παρακαλώ πολύ ενημερώστε μας τηλεφωνικώς τουλάχιστον 24 ώρες πριν.
  6. Ως «ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ» θεωρούνται ΜΟΝΟ τα παρακάτω περιστατικά: α.ΕΝΤΟΝΟΣ ΠΟΝΟΣ, β. ΟΙΔΗΜΑ, γ. ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ. Οποιοδήποτε άλλο περιστατικό, π.χ. «έσπασε μια μυτούλα από το δόντι ή την πορσελάνη της στεφάνης», «αισθάνθηκα κάτι καθώς μασούσα», «ήρθα να ρίξετε έτσι γενικά μια ματιά» κ.λ.π, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επείγουσα κατάσταση. Παρακαλείστε θερμά όταν μας τηλεφωνείτε να είστε ειλικρινείς και να μας περιγράφετε σωστά το πρόβλημά σας. 
  7. Αν παρουσιάζετε έντονο βήχα, καταρροή, αναπνευστική δυσχέρεια ή/και πυρετό ΜΗΝ κλείνετε ραντεβού μαζί μας ή αν ήδη έχετε, παρακαλώ πολύ ενημερώστε μας σχετικά εγκαίρως.

Τέλος θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι υπάρχει περίπτωση τα ραντεβού σας να τροποποιηθούν, ανάλογα με τις οδηγίες που θα λάβουμε από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Καστοριάς, την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, καθώς τον Δήμο και την Αντιπεριφέρεια Καστοριάς.

Το Ιατρείο για την ώρα λειτουργεί ΚΑΝΟΝΙΚΑ και όλοι όσοι εργάζονται σε αυτό είναι καλά στην υγεία τους.

Θα σας ενημερώνουμε για τυχόν εξελίξεις γύρω από το τρέχον θέμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ζητούμε την κατανόησή σας και την συνεργασία σας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Πασχάλης Παπαδημητρίου

 

Οδοντίατρος, DDS, M.Sc.